Vilken rolig tävling det var! Så välarrangerat och perfekt väder (lite varmt under löpningen kanske). Johan, jag och Martin åkte 5:30 mot Vansbro för att komma fram skapligt utan stress med nummerlappar och iordningställande i växlingsområdet. Det här var min första stora tävling i triathlon så jag var rätt så nervös måste jag erkänna!
Klockan 11 var det dags för start för tävlingsklass dam senior, vi samlades vid vattenkanten för lite kort information kring banan innan det var dags för att hoppa i det kalla vattnet (15.8 grader). Vi hade vattenstart så det var bara att ligga i vattnet och vänta på startsignal... Vid signal så drog alla iväg i en väldans fart och kvar blev jag! Simning är ju som sagt inte min starka gren och eftersom jag kör tvåtaktandning åt enbart höger dröjde det inte länge innan jag trassla in mig i banavgränsningen i vattnet på vänster sida... Simningen kändes lång och tråkig men gick ändå rätt bra tycker jag. Martin berättade efter tävlingen att hans klocka visade en simsträcka på 2300 meter vilket säkerligen även jag simmat med tanke på min icke existerande kompetens att navigera när jag simmar! Tanken var att simningen skulle landa på 1900 meter... Växlingen hade jag redan innan ställt in mig på skulle ta lång tid för att verkligen göra allt rätt, jag har höga, jättetighta kompressionstrumpor som jag försökte få på mig. Det var inte lättare när fingrarna var nedkylda och fötterna blöta, men till slut var de på. Dock hade ett par tjejer som kom upp efter mig i simningen redan hunnit förbi mig ut på cyklingen men det stressade faktiskt inte mig. Under hela tävlingen har man ett chip runt fotleden vilket jag tog av mig för att få av våtdräkten och få på strumporna. Chipet glömde jag dock sätta på mig när jag sprang ut ur växlingsområdet med cykeln! Jag märkte det när jag var vid vändpunkten på cykelbanan då det pep om alla andra men inte på mig... Synd, för cyklingen kändes oerhört bra och jag lyckades hålla ett snitt på 33 km/h under 90 km. Under det här loppet skulle jag träna på att äta gels och gelegodisar kontinuerligt vilket fungerade super och energin var verkligen på topp hela tiden - inga svackor! Efter andra växlingen när löparskorna var påsnörande kände jag mig ovanligt pigg i benen och kunde löpa på bra men efter bara 2 km började magen krångla (troligtvis på grund av all gel som jag inte är van vid) så det blev ett stopp på majan... Sen var det bara att löpa på resterande 19 km på en tvåvarvsbana. Det var som sagt otroligt varmt under löpningen och solen gassade på. Det var speciellt ett ställe, en "flisgrop"- en asfaltsplan som blev som en bastu där värmen bara ångade upp från marken samtidigt som solen stekte på ovanifrån. Det var jobbigt! Vid varje vätskedepå tog jag en mugg energidryck i munnen och två muggar vatten över huvudet - så skönt! Efter 5 timmar och 26 minuter sprang jag tillslut in på upploppet till målportalen, äntligen i mål! Jag har nu klarat en halv ironman! Jag slutade på en 12:e plats i min klass och på 34:e plats totalt av alla damer vilket jag är väldigt nöjd över, speciellt med tanke på att det är min första tävling och att jag mest körde det som en träning. Nästa gång ska jag klara dubbla distansen.... det blir tufft, men det ska gå!
Extra kul var det att vi var fler från Julita triathlon som deltog i tävligen och kunde heja och peppa varandra när vi möttes flera gånger under både cyklingen och löpningen.
Vansbro triathlon,

Kommentera

Publiceras ej